Verlichting voor de huid door betere ventilatie en glad oppervlak

Veel bewoners van  verpleeghuizen en cliënten die  wijkverpleging ontvangen liggen en verblijven  op  katoenen beddengoed. Een  materiaal dat  relatief  stoef en  ruw  is, veel  water  opneemt, langzaam  droogt en  niet goed ventileert. Niet de ideale ondergrond voor uw huid dus. Wrijving, schuifkrachten en (transpiratie)vocht kunnen de  conditie van  de  huid  doen  verminderen  of  bestaande  klachten  verergeren. Als  men  last  heeft van huidaandoeningen  en jeuk  wordt  dat verergerd door  gebruik van  katoenen beddengoed. Skincair  en  Sensair medische  hoeslaken  bieden  verlichting  bij  diverse ongemakken  en  huidaandoeningen  zoals  psoriasis, huid- en  transpiratieproblemen  bij  MS,  Huntington  en  Parkinson, huidjeuk en eczeem.

Het  Skincair 3D – hoeslaken bevordert  het  slaapcomfort,  is  beter  in  staat  het  microklimaat,  temperatuur  en vochtigheid,  bij  de  huid  te regelen, plakt minder aan de huid vast als men zich heeft ingesmeerd met een crème, kan  jeuk  helpen  verlichten  en  is gladder  waardoor  de  gebruiker  meer  bewegingsvrijheid  heeft  in  bed en  droge  huiddelen  niet aan het materiaal blijven haken en plakken. Bijkomende voordeel is dat door de verminderde huidirritatie men zich minder vaak hoeft te krabben, waardoor er langer van de nachtrust ongestoord genoten kan worden.

Psoriasis

Het is belangrijk dat  de  psoriasis patiënt meer  huid- en slaapcomfort ervaart.  Het satijnzachte Skincair medisch hoeslaken biedt een veel hogere gladheid, ademend en verkoelend vermogen dan tradioneel katoenen beddengoed. De speciale samenstelling van de toplaag geeft een betere ventilatie, verdamping
en vochtafvoer. Hierdoor slaapt men veel comfortabele en de jeuk is ook minder voelbaar.

De resultaten  in  de  tabel hieronder spreken  voor zichzelf. Sense Textile  heeft  een  gebruiksonderzoek gedaan  met het Skincair 3D medische hoeslaken onder  een  groep van  20 mensen met psoriasis, via een oproep in het PVN magazine. Het  Skincair 3D medisch hoeslaken heeft een hogere gladheid dan katoenen beddengoed door de speciale toplaag, gecombineerd met een ventilerende, vochtafvoerende, verdampende en inwendige luchtlaag. Hierdoor wordt slapen veel comfortabeler en is de jeuk ook minder voelbaar. De 20
testpersonen hebben het slapen op Skincair  vergeleken  met  het  slapen op hun katoenen onderlaken. In de onderstaande tabel staan de testresultaten.

Uit de testresultaten en aanvullende opmerkingen blijkt dat men meer comfort en verlichting voelt ’s nachts, minder last heeft van jeuk en een geïrriteerde huid, minder last heeft van warmte en vocht, en dat ingesmeerde crèmes meer op het lichaam blijven en minder vastplakken aan de ondergrond etc. Probeer nu ook de Skincair en Sensair hoeslakens uit, kijk op www.sensair.nl.

Voordelen van Skincair voor mensen met huidirritaties:

1. Uitstekende ventilatie en vochtgeleiding

De bijzondere samenstelling van het Skincair-materiaal zorgt ervoor dat het bed droog blijft. Het Skincair-materiaal neemt geen vocht in
zich op en is daardoor in staat zijn vocht snel door te leiden zonder zelf snel vochtig te worden. Dankzij de ventilerende eigenschappen van Skincair wordt het bed bovendien niet te warm en te broeierig. Mensen met een gevoelige huid of een huidaandoening hebben hierdoor onder andere minder last van jeuk bij het slapen.

2. Ruitjespatroon en glad materiaal verminderen wrijving met de huid

Een tweede reden waarom het Skincair medisch hoeslaken r zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen is het ruitjespatroon op de bovenlaag. Deze vormt luchtkamers waar men op ligt. Dit ligt comfortabel, maakt het gemakkelijker om te draaien in bed en vermindert tegelijkertijd wrijving met de huid. De ventilerende matrastopper van Skincair voelt daarnaast aan als satijn. Dit voelt fijn tegen de blote huid en zorgt ook voor minder wrijving met de huid wanneer de gebruiker beweegt of draait. . Deze beweegt soepeler in bed en het materiaal plakt niet aan het lichaam.

3. Plooit niet en blijft strak om het matras

Groot voordeel wanneer u last heeft van uw huid is dat de Skincair medische hoeslakens strak om het matras blijven liggen. De Skincair beweegt mee met het lichaam wanneer men beweegt of keert zonder te rimpelen of te plooien. Dat voorkomt extra irritatie aan de huid en het lichaam.