Praktijktesten Skincair 3D medisch hoeslaken

Skincair 3D medische hoeslakens worden door vele zorginstellingen zelf beoordeeld in de praktijk op mogelijke  opname in het zorgprotocol middels introductiepilots. De bevindingen die zorginstellingen opdoen komen overeen met resultaten van eerder afgeronde pilots, ervaringen die zorginstellingen hebben na langduriger gebruik en de conclusies van het wetenschappelijk onderzoek weergegeven in het artikel in Wounds International naar de effecten van Skincair.


Er zijn inmiddels een groot aantal pilots en praktijktesten uitgevoerd in verpleeghuizen en in de thuissituatie om de eigenschappen en het effect op het beweeggemak, ventilatie,  transpiratie, huidconditie, slaapcomfort en de zorgbelasting te laten ervaren.

Door het product te vergelijken met het slapen en bewegen op een katoenen laken bleek bij deze testen dat de bewoners/cliënten/zorgbehoevenden zelf ervaren dat de Skincair 3D medisch hoeslaken een positief effect heeft op het microklimaat in bed, de beweegmogelijkheden en zelfredzaamheid (zelf kunnen draaien en gaan verliggen in bed) en de verlichting van de zorgbelasting (minder tijd en kracht nodig bij zorghandelingen). Zie hieronder enkele grafieken die de resultaten weergeven en grote verbeteringen laten zien van Skincair t.o.v. standaard katoenen lakens,

Heeft u vragen over onze
praktijktesten?