Over Sense Textile

Sense Textile BV is innovatieve producent van medische hulpartikelen op basis
van high tech medisch textiel voor de intramurale en extramurale zorg. Al onze
producten zijn uitvoerig getest bij internationale instituten, zorginstellingen en
zijn CE MDR geregistreerd.

Sense Textile  is opgericht  in augustus  2013  om  tegemoet  te  komen  aan  de duidelijke  en geïdentificeerde behoeften  binnen institutionele  zorg en thuiszorg  voor een  betere patiënt-bedinterface met minder wrijving en een beter microklimaat, wat resulteert in meer zelfredzaamheid van bewoners en patiënten, meer comfort, een betere huidconditie, lagere zorgkosten en verminderde zorgafhankeljkheid.

Huidige  oplossingen   in   de markt  spelen  hier  onvoldoende  op  in  en juist  op  dit terrein  zijn  er aanzienlijke verbeteringen mogelijk met de inzet van de textiel technologie van Sense Textile. De oprichters en ontwikkelaars, Grex Goijarts  en  Steven Schilthuizen,  hebben  meer  dan  7 jaar  geïnvesteerd  in  wetenschappelijk  onderzoek, ontwikkeling   en   testen   van  materialen, om  de  huidige  status  van  marktacceptatie  en  herhalingsorders van  onze  innovatieve  textielproducten  voor  de  zorg- en gezondheidssector te bereiken.

In  de afgelopen  decennia  heeft  het  onderzoek  naar  medische hulpmiddelen  ter  voorkoming en genezing van doorligwonden en huidproblemen zich vooral geconcentreerd op het verminderen en verdelen van druk op de huid van patiënten. Sense Textile’s hightech textielinnovatie verbetert het microklimaat van  de  huid aanzienlijk  t.o.v.  het  traditionele laken. Sense Textile’s ademend textiel, vermindert schuif- en wrijvingskrachten en voorkomt tegelijk drukpunten door de mogelijkheid om zelf meer te bewegen in bed en de elasticiteit van
het textiele materiaal.

Ten tweede  zijn we in  staat om met deze belangrijke aspecten het  comfort en de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren en de zorgdruk van de verpleegkundigen te verlichten. Mensen  die  afhankelijk  zijn  van institutionele en thuiszorg  slapen  beter,  hebben  een  betere huidconditie, zijn  minder zorg afhankelijk en hebben dan ook vaak minder intensieve zorg en hulp nodig. We voorzien ook een groot potentieel voor gezondheids- en wellness toepassingen voor consumenten.

Sense Textile heeft een 3D – textielmateriaal  ontwikkeld  dat  het traditionele katoenen laken vervangt en glad en zacht genoeg is om direct op te slapen en tegelijkertijd als ventilatiematras en transferlaag fungeert. Het elastische materiaal met micro- en supermicro-slimme vezels en monofilamentvezels kan zich gemakkelijk aanpassen aan de vorm en het lichaam van de gebruiker, kan transpiratievocht en lichaamsvloeistoffen opnemen, transporteren en verdampen.

Deze adaptieve functies zijn de belangrijkste elementen van onze slimme textielmaterialen. Specifieke breipatronen en -structuren zijn gecreëerd via CAD/CAM-software en 3D-beeldvormingstechnieken om de complexe eisen en functionaliteiten van het slimme textielsysteem te realiseren.

Partners, testers, medemogelijk makers en volgers van het eerste uur

Skincair is ontwikkeld en getest in samenwerking met gerenommeerde medische organisaties, zorgprofessionals en testinstituten. Zowel in het ontwikkelingsproces als in het test- en validatieproces konden wij gebruik maken van de kennis en ervaring van onder meer onderstaande organisaties en personen.

 • ITV Denkendorf
 • Hohenstein Institute
 • Universiteit Maastricht, School for Public Health and Primary Care
 • Prof Dr. Jos Schols van de faculteit ouderen geneeskunde van de UV Maastricht
 • Martin van Leen specialist op het gebied van decubitus
 • TU Eindhoven en University of Southampton
 • UMC Radboud, verpleegzorgspecialisten en huidziekte onderzoekers
 • Avoord Zorg en Wonen (specialisten ouderenzorg, ergotherapeuten en verzorgden)
 • Instellingen voor langdurige zorg en revalidatie-instituten (Land van Horne, ORO, Quarijn, InterZorg, BrabantZorg, Thebe, etc.)
 • Ergotherapeuten, wondzorgspecialisten, innovatie en medische specialisten, artsen in verschillende zorginstellingen, ergotherapiepraktijken
 • Patiëntengroepen (psoriasis patiënten via PVN, dwarslaesie patiënten via Dwarslaesie Organisatie Nederland, Parkinsonpatiënten via ParkinsonNet, therapeuten, etc.)
 • Testgebruikers thuis met verschillende aandoeningen.

Heeft u vragen over onze medische
textiel
producten?